SOSYAL TESİSLER

Çoklu Sunum Odası

Okulumuzda yapılan tiyatro, sunum, konferans ve eğlence aktivitelerinde öğrencilerimiz çoklu sunum salonumuzdan faydalanmaktadır. Bilgisayar teknolojisi ile desteklenen salonumuzda öğrencilerimiz aynı zamanda film izleyebilmektedir.

Resim Atölyesi

Öğrencilerimizin çok severek çalıştıkları derslerden biri olan görsel sanatlar dersi, resim atölyemizde yapılmaktadır. Suluboya, pastel boya, kolaj, üç boyutlu çalışmalar, kâğıt işleri vb. tekniklerle yapılan derslerimizdeki amacımız; hayal güçlerinin gelişmesi, sanatı sevmeleri, sanatın ve sanatçıların insan yaşamındaki önemini kavramalarını sağlamaktır.

Teknoloji tasarım derslerini de atölyemizde işleyen öğrencilerimiz, tasarım ile ilgili bilgiler edinmekte, el becerilerini geliştirmekte, teknolojik gelişmeleri izleyerek yeni ürünler tasarlamanın zevkini yaşayarak, kendilerine olan güvenlerini geliştirmektedirler.

Satranç Odası

Dersleri aktif olarak işleyebilmek amacı ile; turnuva standartlarına uygun satranç takımlarından ve satranç eğitim panosundan yararlanılmaktadır.  Öğrencilerimize küçük yaşlardan itibaren satranç felsefesinin benimsetilmesi, mantıksal ve matematiksel zekâlarını geliştirmelerine yardımcı olmak, ezberci eğitimden uzak sorgulamayı öğrenen sorunlarına çözüm bulabilen bireyler olmasını amaçlanmaktadır.

Hedefimiz; Öğrencilerimize satrancı sevdirmek, zamanı iyi kullanmayı öğretmek, konsantrasyonunu arttırmak, rakibine saygılı olmayı öğretmek, kayıplarda “ Neden kaybettim? ” sorgusunu kendinde araştırmayı ve yenilginin nasıl başarıya dönüştürüleceğini öğrenmesine yardımcı olmaktır.

Müzik Odası

Çocuklarımıza okulumuzda ayrı bir müzik dersliğinde müzik eğitimi verilmektedir. Ayrıca piyano, melodika, ritim aletleri, gitar ve keman dersleri de verilmektedir.

Odalarımızda dersleri aktif olarak işleyebilmek amacı ile piyano, org, cd çalar - teyp, orff aletleri ve diğer enstrümanlardan yararlanılmaktadır.Öğrencilerimize küçük yaşlardan itibaren müzik kültürünün benimsetilmesi, onların iyi bir müzik kulağına sahip olmaları ve okulumuzdan mezun olduklarında an az bir enstrüman çalabilmeleri amaçlanmaktadır.

Hedefimiz öğrencilerimize müziği sevdirmek, birlikte çalıp-söyleyebilme ruhu kazandırmak iyi bir müzik dinleyicisi olmak ve sağlam bir ritim kulağına sahip olmalarını sağlamaktır.

Drama Salonu

Dersin amaçlarına uygun olarak inşa edilmiş, her türlü görsel aktivitenin kostümlerden de faydalanılarak yapılmasına olanak sağlayan drama salonumuz, öğrencilerimizin kendi dünyalarını kurduğu, orada oyunlar oynadığı, mutluluklarını, heyecanlarını paylaştığı, korkularıyla yüzleştiği, başkalarının yerine kendini koyması gerektiğini öğrendiği, zıpladığı, koştuğu, dünyanın ve tüm çevresinin bir kez daha farkına vardığı bir yerdir.
Her şeyin en basit anlamıyla var olduğu ve sadeliği yansıttığı bu odada, iç dünyalarındaki karmaşanın çözümlerini aramayı öğrenen çocuklar, duyularının, mimiklerinin ifade ettiklerini en rahat ve en akılda kalıcı şekilde anlar ve uygularlar.

Spor Salonu

Okulumuzda, tüm öğrencilerimize dostluk ve sevgi ile birlikte, spor yapma alışkanlığı kazandırmak temel amaçlarımızdan biridir. Beden Eğitimi dersleri ve spor faaliyetleri ile öğrencilerimizin, bu alanla ilgili temel bilgi, beceri, tutum ve alışkanlıkları edinebilmeleri, sporun sağlığa olan yararını kavrayabilmeleri, sorumluluk alma, kendine güven duyma ve liderlik yeteneklerini kazanabilmeleri hedeflenmiştir.

Beden Eğitimi dersleri, takım çalışmaları, benzeri etkinliklerimiz Spor Salonumuzda yapılmaktadır.

Basketbol Sahaları

Basketbol ve voleybol sporları için özel takım ve kulüp kuran okulumuzda, öğrencilerimizin istedikleri her an bu sporları yapmaları için hazırlanan; biri spor salonunda ve ikisi okul bahçesinde olmak üzere 3 tane basketbol sahamız ve standart ölçülere göre yapılmış biri açık diğeri spor salonunda olmak üzere 2 tane voleybol sahası bulunmaktadır.

Öğrencilerimizin her türlü gereksinimi düşünülerek tasarlanan basketbol ve voleybol sahalarımız geleceğin başarılı voleybolcu ve basketbolcularını yetiştiriyor.

Tenis Kortu

Okulumuzda standartlara uygun olarak yapılmış bir adet tenis kortu bulunmaktadır. Öğrencilerimizin ve velilerimizin kullanımına her zaman açıktır. Tenis kortumuzda çift taraflı çalışma duvarı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmeleri için okul koridorlarımızda 2 adet tenis masamız bulunmaktadır.

Futbol Sahaları

Öğrencilerimiz; halı sahamızın yanı sıra 2 adet açık futbol sahamızı da kulüp çalışmalarında, turnuvalarda ve diğer etkinliklerinde diledikleri gibi sahalarımızı kullanabilmektedir.

Kafeterya

Okul bahçemizde bulunan kafeteryamızda öğrencilerimizin sağlığına uygun her türlü yiyecek-içecek bulunmasıyla birlikte kafeteryamız, hijyen kurallarına da uygundur.

Okul Bahçesi

Okul bahçemiz bol yeşil alana sahiptir. Bahçemizde öğrencilerimiz için ayrılan oyuncak alanı yanında diledikleri gibi oyunlar oynayabilecekleri ve sohbet edebilecekleri oturma alanları da bulunmaktadır.

Yemekhane

Okulumuzda yemeklerin hazırlanması, pişirilmesi yemek şirketi tarafından dengeli beslenme kavramı doğrultusunda sağlığa uygun bir ortamda yapılmaktadır. Öğrencilerimizin yaş grupları ve dengeli beslenme kuralları dikkate alınarak, kalori değerleri hesaplanarak yemek  listeleri  oluşturulmaktadır. Öğle yemeğine katılmayan öğrenciler düzenli ve temiz hizmet veren kafeteryalarımızdan yararlanırlar.
Anasınıfları, 1., 2., 3., 4. ve 5. sınıf öğrencileri, sınıf öğretmenleri gözetiminde yemek yerler. Çocuklar kendileri için görevliler tarafından hazırlanmış masalara otururlar. İlköğretim Okulu 6., 7., 8. sınıflar ve Lise öğrencilerimiz self-servis yöntemiyle kendi yemeklerini alırlar. Öğrenciler, öğretmenleri ile aynı ortamda yemek yerler. Anaokulu öğrencileri sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi ara beslenme olmak üzere üç öğün, İlköğretim ve lise öğrencilerimiz öğle yemeği ve ikindi ara beslenme olmak üzere iki öğün yemek hizmeti alırlar.